Συνεδρια - Διαλέξεις

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Οικοδομώντας τις δυνατότητες αποτελεσματικής Πρόληψης και Διάγνωσης των επιπτώσεων του Περιβάλλοντος στη Υγεία του παιδιού» 5/12/04.

Το Σεμινάριο εντάσσεται στη δράση 10 του EU Action Plan, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία ομάδας ειδικών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, και κάλυψε 80 παιδίατρους σε Παγκύπρια βάση.

Πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιμορφωτικά σεμινάρια στους νηπιαγωγούς στη Λεμεσό στις 2/10/09. Στόχος τους ήταν η δημιουργία αποτελεσματικών πυρήνων εκπαιδευτικών καταρτισμένων σε θέματα των επιπτώσεων του περιβάλλοντος στην υγεία του παιδιού, ώστε οι γνώσεις να μεταφερθούν σε άλλους εκπαιδευτικούς και σε όλα τα παιδιά. Τις διαλέξεις ετοίμασαν τα μέλη της Επιτροπής Δρ Στ. Κάννα-Μιχαηλίδου, Δρ Τ. Λεοντίδου-Κυπριανίδου, Δρ Α. Κατσονούρη και Δρ Α. Χατζηπαναγή. 

Μέλη της Επιτροπής έδωσαν διαφωτιστικές και επιστημονικές διαλέξεις σε συνδέσμους, εκπαιδευτικά ιδρύματα σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας αλλά και διεθνούς προβολής της σχετικής δραστηριότητας της Κύπρου:

  • Διάλεξη από τη Δρα Στέλλα Μιχαηλίδου στις 25/3/09 με θέμα "Τοξικές ουσίες και παιδιά" στο νηπιαγωγείο Δροσιάς στη Λάρνακα.•
  • Διάλεξη στα παιδιά από τη Δρα Στέλλα Μιχαηλίδου και το Δρ Αδάμο Χ'Παναγή στις 22/7/09 με θέμα "Πώς επιδρά το περιβάλλον στην υγεία σας" και "Ο καπνός του τσιγάρου και η υγεία σας" στο καλοκαιρινό σχολείο "ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ", Λευκωσία.
  • Διάλεξη από τη Δρα Στέλλα Μιχαηλίδου στις 27/10/09 με θέμα "Τοξικές ουσίες στη διατροφή των παιδιών" στη Σχολή Ενηλίκων Καταναλωτών, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
  • Διάλεξη στους συνδέσμους γονέων νηπιαγωγείου και δημοτικού της Δευτεράς από τη Δρα Τασούλα Λεοντίδου-Κυπριανίδου στις 23/11/09 με θέμα "Επικίνδυνες ουσίες σε καταναλωτικά αγαθά".
  • Διάλεξη της Δρος Στέλλας Μιχαηλίδου για τη σημασία του θηλασμού στις 11/11/09.
  • Διάλεξη στα παιδιά από τη Δρα Ανδρομάχη Κατσονούρη στις 9/12/09 με θέμα "Τοξικές ουσίες στην κατανάλωση" στο νηπιαγωγείο Χοιροκοιτίας στη Λάρνακα.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Νέα

Νέο ντοκιμαντέρ παραγωγής BBC σχετικά με τoυς κινδύνους που κρύβει η ακτινοβολία Wi-Fi στα σχολεία

23.04.2019
Νέο ντοκιμαντέρ παραγωγής BBC σχετικά με τoυς κινδύνους που κρύβει η ...

Εκστρατεία Ελέγχου Παιδικών Παιχνιδιών (Πάσχα 2019)

11.04.2019
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενόψει των εορτών του Πάσχα και έχοντας ως ...