Κτίστε ένα υγιές δωμάτιο του μωρού με αγάπη

02.06.2010


 

Όλοι οι γονείς του κόσμου επιθυμούν πάντοτε το καλύτερο για το παιδί τους. Από τη στιγμή που μαθαίνουν ότι θα γίνουν γονείς, μέχρι  να γεννηθεί το παιδί, έχουν συνεχώς στο μυαλό τους στο πώς θα σχεδιάσουν τη φωλιά του μωρού τους, για να το υποδεχτούν στο νέο του σπίτι όσο πιο ζεστά και καλύτερα μπορούν.


Συχνά όμως παραβλέπουν ακόμη μια σημαντική παράμετρο ασφάλειας για το παιδί, την προστασία του από επικίνδυνες ουσίες που μπορεί να αναδύονται από τον εξοπλισμό του δωματίου. Πιλοτική έρευνα της WECF σε 5 χώρες της Ε.Ε. καταμέτρησε σε 40% των βρεφικών δωματίων φορμαλδεϋδη και πτητικές ουσίες πέρα αποδεκτών ορίων. Η Εθνική Επιτροπή Περιβάλλον  και Υγεία του Παιδιού, ακολουθώντας  το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και συνεργαζόμενη με τις οργανώσεις  WECF  και «ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΑΡΗ» αρχίζει την Εκστρατεία:

«Nesting: κτίστε την φωλιά του με αγάπη και ασφάλεια»

 

Η προβολή της εκστρατείας αυτής γίνεται από το Ρδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (έναρξη 2/6/2010) καθώς και από άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική συμβολή τους στο έργο μας αυτό.

 

 

 

 

 

Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Νέα

Ψηφιακά Παιχνίδια - Διαταραχή Παιχνιδιού

25.06.2018
Η WHO κατατάσσει τον εθισμό στα ψηφιακά και βίντεο παιχνίδια ως διαταραχή της διανοητικής ...

Συμπόσιο στην Βιέννη για την ασφαλή χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας - 17/5/18

07.05.2018
Στις 17/5/2018, ημέρα Πέμπτη, διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Βιέννης και ...