Διάλεξη στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας 10.3.2011

08.03.2011


Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στα πλαίσια του Συμβουλευτικού Κέντρου (Συ.Κε.) σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Κύπρου Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού διοργανώνουν διάλεξη με θέμα:

«Τα παιδιά μας, είναι πολύ ευάλωτα στις τοξικές ουσίες. Ας τα προφυλάξουμε  διατηρώντας τον αέρα του σπιτιού μας καθαρό. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !»

 

10 Μαρτίου 2010, 18:00-19:30, στην Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας, Αγ. Ανδρέα 07, τκ 1040

Ομιλήτρια: Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής  Περιβάλλον και Υγεία  του Παιδιού, και Εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Δρ Στελλα Κάννα Μιχαηλίδου

Σήμερα  δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι τα παιδιά βρίσκονται εκτεθειμένα   σε αυξημένο κίνδυνο σε σχέση με περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως είναι  το παθητικό κάπνισμα  και ένα ευρύτατο φάσμα  χημικών ουσιών καθημερινής χρήσης,  που επιδρούν στο αναπνευστικό, το  ενδοκρινικό, το αναπαραγωγικό σύστημα και γενικά στον οργανισμό του παιδιού. Η έκθεση των παιδιών  σε τοξικές  ουσίες μέσα στα δωμάτια τους ιδίως αν αυτά είναι νέο-ανακαινισμένα,  είναι  δυνατόν να είναι  σημαντική  και κυρίως συνεχής  και  συστηματική   λόγω  ακατάλληλων  υλικών επίπλωσης, βαφών, καθαρισμού κ.ά. Το σημαντικό είναι ότι η ποιότητα του αέρα στο σπίτι  εξαρτάται κυρίως και σε σημαντικό βαθμό από τις πρακτικές που οι ίδιοι υιοθετούμε στο σπίτι μας .

 

1.    Γιατί όμως τα παιδιά είναι ευάλωτα και χρήζουν προστασίας;

2.    Πως τα επηρεάζει ο αέρας, το παθητικό κάπνισμα και οι χημικές ουσίες μέσα στο σπίτι.

3.    Στη διάλεξη θα συζητήσουμε επίσης πρακτικά μέτρα: τι πρέπει  να ξέρουν και τι μπορούν να κάνουν οι γονείς   για να προφυλάξουν τα παιδιά.

    

Στην διάλεξη θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό, θα παρέχεται φύλαξη παιδιών με δημιουργική απασχόληση και η είσοδος είναι δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του Συ.Κε. Κο Μάριο Αργυρού στα 22797868 ή 22797860.

Αριθμός θέσεων περιορισμένος

Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Νέα

Νέο ντοκιμαντέρ παραγωγής BBC σχετικά με τoυς κινδύνους που κρύβει η ακτινοβολία Wi-Fi στα σχολεία

23.04.2019
Νέο ντοκιμαντέρ παραγωγής BBC σχετικά με τoυς κινδύνους που κρύβει η ...

Εκστρατεία Ελέγχου Παιδικών Παιχνιδιών (Πάσχα 2019)

11.04.2019
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενόψει των εορτών του Πάσχα και έχοντας ως ...